A Skype segítségével hamarosan átléphetjük a nyelvi korlátokat is

Skype_voice

Az ismert internetes program először a fizikai távolságot hidalta át ingyenes beszélgetési alternatívát kínálva a telefon helyett. Később az addig csak Sci-Fi filmekben látott video-telefonálás vált segítségével a mindennapok részévé, megkönnyítve ezzel távol élő szeretteinkkel történő kapcsolattartást. A múlt héten, a Kaliforniában zajló Code konferencián a Microsoft új, érdekes bejelentést tett; a közeljövőben a Skype egy teljesen automatikusan működő fordítóprogrammal fog bővülni. A több, mint 10 éves kutatómunka gyümölcseként, a Deep Neural Networks technológián alapuló fejlesztés immár tesztelhető fázisba lépett. Az alábbi linken láthatjuk is, ahogyan egy német és egy angol anyanyelvű felhasználó tökéletes párbeszédet tud folytatni egymással. Szavaikat a rendszer a mondatok befejezését követően, valós időben a képernyőre írja a másik fél nyelvén, sőt fel is olvassa a mondandót. Az igencsak felhasználó-barát megoldás meghökkentően egyszerűvé teheti a különböző nyelvű emberek párbeszédét.

A széles körű béta tesztelést idén indítják el, a véglegesnek szánt bevezetést pedig már jövőre tervezik. Nos, innen már igazán csak egy lépés lesz a Douglas Adams által megálmodott Bábel-hal…

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .